Un helicòpter transportava el material d’obra que es farà servir per reformar l’església d’Orrit. La coberta, que estava molt malmesa, es farà nova (la del campanar ja es va renovar en una actuació anterior), es consolidaran els murs i es tancaran les obertures i es posarà una porta nova.

02

Queda pendent, per una propera actuació, la recuperació de pintures i murals que hi ha a l’interior.

01

El passat dia 1 d’abril l’ajuntament de Tremp va aprovar per unanimitat la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local del conjunt patrimonial d’Orrit, format per les restes del castell medieval i l’església romànica de Sant Pere.

Captura

Sant Pere d’Orrit és l’església parroquial romànica del poble d’Orrit. És un edifici d’una nau coberta amb volta de canó semicircular, amb tres arcs torals al llarg de la nau. A llevant hi ha l’absis semicircular, unit a la nau per un arc prebiteral. Té arcuacions llombardes a la capçalera. A l’absis i a la façana oest hi ha dues finestres de doble esqueixada. A la façana de migdia hi ha un campanar de torre, de forma prismàtica i planta quadrada. Està format per tres nivells d’obertures. A la planta baixa té dues espitlleres mirant al sud; més amunt, dues finestres d’arc de mig punt i esqueixada recta, en part paredades actualment, i una única finestra com les anteriors, però més ampla, al tercer nivell.

La part baixa del campanar, que s’obre a l’església, fou habilitada com a capella, i se’n construí una altra al costat nord més modernament, moment en què també es construí la sagristia, a l’angle sud-est, entre l’absis i el campanar, i el cor als peus de la nau, en l’escala d’accés al qual hi ha reaprofitat com a graó un bloc de marbre decorat amb una motllura.

El pressupost de l’obra és de 30.000 Euros i el temps d’execució un mes.

03

Vídeo d’un viatge amb material de l’helicòpter